lördag 30 december 2017

Tävlingen på Saxen idag

Bengt-Ove, Per Häll och jag åkte upp på Grängesfirrens tävling idag en liten resa på 11 mil som flöt på bra. Väl framme straxt före 9 så var hela parkeringen full med bilar när vi rullade in så de sista fick parkera mitt i infarten. 58 deltagare var inget som klubben räknat med på sin serietävling men de tyckte det var toppen precis som jag. Lite skumt kan tyckas att vi alla tävlade i en och samma klass men det är sådana regler de har i sin serie.
Eftersom jag aldrig satt min fot på sjön så tog jag följe med Nilsson ända upp till änden av sjön och vi började fiska utanför en udde på vänstra landet. Dröjde tills 5.e hålet innan jag fick första fisken en stinn abborre på ca 40gr och som jag krokat under hakan och hen var helt själv i det hålet. Fick 2 st lika fina i hålet bredvid och Nilsson fick också 2-3 abborrar sen var det helt slut. Sneglade på en mindre klunga på andra sidan sjön och bestämde mig för att flytta mig dit istället. Framme så såg jag att det var Dyberg och Erik Södergård som satt och plockade fisk så jag slog ett hål en bit ifrån Erik. Lyfte genast på en fisk som släppte, borrade nytt och fick en borre och likaså i nästa hål. Djupet på platsen var väldigt ojämnt då det skiljde metern på sina ställen, förmodligen för att vi satt nära ån som kommer lite längre upp. Dyberg drog många fler fisk i sina hål så jag flyttade mig till andra sidan av dem men fick bara en och en. Först när jag testade några gammelhål fick jag flera fiskar. Eftersom jag ännu inte hittat några bloodworms till försäljning så fick jag även idag beta taffsen med mask. Det funkar men vet inte om det är lika effektivt som larver, men det är bättre än pinkies det vet jag. Ju närmare Jesper jag kom ju grundare blev det tillslut var det bara metern djupt och fisk fanns det i hålen även om storleken var lite mindre (25-30gr). För att göra en lång historia kort så satt vi på den fläcken tiden ut och jag fick ihop 83 abborrar med en vikt runt 2.8kg Jesper fick ihop 4.2kg, Erik som höll sig på behörigt avstånd skrapade ihop 1450gr. Fisket hade överlag varit lite segt runt sjön så Jespers vikt 4264gr räckte till totalseger.
2.a blev Per Nilsson 3308gr som hittat fiske lite grundare än där vi startade på morgonen.
3.an vet o tusan vem det var "Kaffe-Petter" kanske ? 3258gr
4.a blev jag med mina 2794gr
5.a Krister Bergman 2624gr
Sen var det en jävla massa priser neråt vet inte om någon blev utan då det delades ut tjugor och kexchoklad åt alla håll.
Per Häll fick ihop 1664gr och Bengt-Ove 784gr
Inget fiske för min del på nyår eller dagen efter utan det blir nog först den 7.e då Hällekroken har första serietävlingen på Siksjön som är den bästa sjön Hällefors har att erbjuda, vinnarvikter runt 4kg om det inte kommer en massa snö.
Länkar till Resultatlistan Saxen
Gott Nytt År 2018