tisdag 10 maj 2022

Noratouren St.Lungen/Öjevettern 22 Maj

Noratouren deltävling 1 

Sjö: Stor Lungen samt Öjevettern vid Storfors
Tävlingstid: 08.00 – 15.00 (Kaptensmöte 07.30)
Avgift deltävlingen: 200kr + fiskekort 100kr/båt
Avgift touren: 500kr
Fiskekort: Swisha 100kr till nr 1231219039 skriv Team namn samt 22 Maj
100% C&R gäller så ingen fisk tas med hem av någon
Max 6 spön / beten
Finns Gädda Gös och Abborre samt någon enstaka Öring
Minimått: 50cm på Gädda och Gös Abborre 30cm
Pga. Att det är en smal sjö med trånga passager så gör vi inga jätte släpp på ytparavaner/pulkor utan håll det så kort som möjligt vi tar det också på morgonmötet. Kan finnas lite annan båt/kanot trafik på sjön då Bergslagskanalen går rakt genom båda sjöarna så visa hänsyn.
Båtrampen ligger precis in till bron i Lungsund höger sida om du kommer ifrån Storfors hållet och det går bara köra ner 2 ekipage åtgången så vi får köa uppe på landsvägen från Storfors på morgonen.
Parkering för båra bilar och trailers blir på andra sidan av bron vid badet samt vid kyrkannågra få kan parkera nere vid rampen men då får ni backa ut i gräset så att ni inte blir ståendes i vägen för rampen. Vi samlas vid badet i anslutning av bryggorna på morgonen samt vid prisutdelningen. 
Jag vet att det inte finns något papperssjökort över sjöarna men det finns annars ganska mycket loggat över sjön som ni kan ladda hem i kartplottern.
 https://www.genesismaps.com/SocialMap
Sjön har en massa grundområden och branta kanter så jag råder er att plugga in sjökortet i huvudet så att ni slipper köra på någon sten.
Jag har försökt att göra en egen knapphändig karta över sjöarna så ni har lite koll på hur grund sjön är på sina ställen. Råder er att köra försiktigt på områden grundare än 3m för det kan sticka upp stenar lite här och var har jag hört. Markerade 3m linjen efter hur loggningen av sjön ser ut men det finns många vikar som fortfarande är outforskade.
Träningsförbud gäller from Söndag 15 Maj.
http://www.lungsundsfiske.se/