onsdag 9 september 2020

Noratouren delt.3 St.Lungen och Öjevettern

Noratouren delt. 3 den 20 September
Sjö: Stor Lungen och Öjevettern i Storfors
Tävlingstid: 08.00 – 15.00 (Möte 07.30)
Avgift: 150kr + fiskekort 100kr/båt
Avgift: Swisha 150kr till mig som tidigare.
Fiskekort: Swisha 100kr till nr 1231219039 skriv trollingtävling + namn
Endast C&R gäller så ingen fisk tas med hem
Max 6 spön / beten
Finns Gädda Gös och Abborre samt någon enstaka Öring
Minimått: 50cm på Gädda och Gös Abborre 30cm
Pga. Att det är en smal sjö med trånga passager så kanske vi bestämmer ett maxutsläpp på ytparavaner/pulkor vi tar det på morgonmötet. Kan vara lite annan båt/kanot trafik på sjön då Bergslagskanalen går rakt genom båda sjöarna så visa hänsyn.
Båtrampen ligger precis innan bron i Lungsund och in till höger om du kommer ifrån Storfors hållet och det går bara köra ner 2 ekipage i taget så vi får köa uppe på landsvägen från Storfors hållet på morgonen.
Parkering för bil och trailer ligger på andra sidan bron grusplanen ovanför hotellet/campingen så jag tänker att vi samlas på den sidan av sjön på morgonen, finns lite bryggor som vi kanske kan gå iland på och angöra våra båtar.
INGEN parkerar nere vid rampen då det är privat väg in till ett par stugor.
Jag vet att det inte finns något papperssjökort över sjöarna men det finns annars ganska mycket loggat över sjön som ni kan ladda hem till kartplottern. https://www.genesismaps.com/SocialMap
Sjön har en massa grundområden och branta kanter så jag råder er att plugga in sjökortet i huvudet så att ni slipper köra på någon sten.
Jag har försökt att göra en egen knapphändig karta över sjöarna så ni har lite koll på hur grund sjön är på sina ställen. Råder er att köra försiktigt på områden grundare än 3m för det kan sticka upp stenar lite här och var har jag hört. Markerade 3m linjen efter hur loggningen av sjön ser ut men det finns många vikar som fortfarande är outforskade.
Träningsförbud from sön 13 Sept.
http://www.lungsundsfiske.se/
....