söndag 17 juni 2018

Noratouren 2 Sottern

Idag arrangerade vi den andra deltävlingen i Noratouren och vi blev totalt 15 team till start. Efter kaptensmötet åkte vi på ett led ut ur den grunda startviken tills vi kom ut på djupare vatten så vi kunde gasa på med båtarna ut till de tilltänkta fiskeplatserna. Gick inget vidare för mig då båten inte betedde sig som brukligt och gick bara upp i 22 knop. Tiltade upp motorn och plockade bort 2 kg nate och näckblackor som satt i propellern då jag parkerade båten i växtligheten inne i hamnen. Efter det så gick motorn bra igen och vi kunde korsa sjön med normala 30 knop. Började lägga i betena längs en djupkant där det låg några båtar med lokalbefolkning som bottenmetade efter gös. Lagom när vi passerade så högg det på ett ytspö och jag kunde drilla in dagens första fisk som bara gick tungt bakom båten. Upp kom en gös på 73cm väldig trevlig start på tävlingen som bara gått 20 minuter. 15 min senare fick vi 2 gösar till och sen en fjärde innan klockan slog 9 sen dröjde det ända till 10 innan gös nr 5 högg.
Klockan 10.43 krokade fisk nr 8 på och den var riktigt tung hoppades på ett nytt pb på gös men en fet gädda dök upp vid sidan av båten. En smällfet 93cm gädda rakt in på kontot och redan efter 3 timmar har vi fler fiskar än förra gången vi var här och då blev vi 2.a.
11.15 får vi ett dubbelhugg på gös 54 och 55cm sen ytterligare en på 51cm
12.55 blir det kaos i båten då det hugger på 3 spön inom 20 sekunder. Först upp kommer en gös på 68cm som vi håvar sen blir vi tvungna att lyfta en 62.a och en 56.a i tafsen för att få in dem alla.
14 godkända fiskar på foto nu vilket är otroligt :) messar till ett par andra team för att kolla hur det går och de ligger inte alls långt efter så det blir att kämpa ändå in i sista minuten.
13.17 hugger en gös 13.22 dubbelhugg på gäddor och 14.10 fisk nr 18 en gös.
Sen blir det trögare och regnet öser ner får en förliten gädda på ytan som är krokad i sidan så den gick ordentligt tungt att få in. Där trodde jag på en riktigt stor fisk snöpligt. Gör en check av wobblern på djupriggen där sitter det en 49cm gös och snurrar utan att jag märkt något. Knoppen får lite senare också en 49cm turen är inte på vår sida med centimeterna. Tappar 2 fiskar innan tiden är slut och allt skall tas upp. Totalt fick vi 19 gösar och 5 gäddor samt några tappade fiskar.
I land så är vi 3 team som fiskat väldigt jämnt men jag anar att vi kommer få stryk av Henke som har 17 gös på pappret och gösarna ger lite extra poäng i våran tour. Längden x 1.25 för att få den exakta poängen. Slempelle har precis som vi 14 gös och 4 gäddor så det blir tight.
Rapala Pro Guide Henke och Roger vinner tävlingen på 1326cm
2.a Örebroarna 1283cm 
3.a Slempelle 1252cm
Nu är det slut på trolling för sommaren nästa tävling är inte förrän i september.
Ha en skön sommar :)Dagens första och största gös


73cm


Dagens största gädda


Knoppen bjöd som vanligt på smörgåstårta i båten.Trippelhugg på gösar