onsdag 23 september 2009

Gäddfestivalen på Fryken


På fredag åker vi till Kil i värmland för den årliga Gäddfestivalen som just nu lockar 142 team till den 400 m breda startlinjen på lördag morgon .
Sjön är 35 km lång och över 100m. djup så det finns lite vatten att kamma igenom under de 2-dagarna under jakten på de stora. Fisket är oftast trögt under festivalen men det finns alltid team som lyckas få de där magiska 20 kilona som kanske räcker till seger , i år kanske det är vi ?????
Lördagen ser ut att bli solig och söndagen lite molnigare och blåsigare vilket kan vara bra så att vi slipper dimman i år. Förra året ställdes söndagens fiske in då dimman vägrade lätta under förmiddagen , nytt för i år är att söndagens start är skjuten en timma framåt tills 09.00 vilket kan vara bra för att dimman skall hinna lätta lite.
Gäddfestivalen är också i år avslutning på Laketouren där 4 team kommer att göra upp om slutsegern i totalen. (är säker på att Mieko dalarna fixar det) Pike 2000 är regerande mästare från gäddfestivalen 2008 där de lyckades dra upp 25 kilo på en dags fiske , vilket var mycket bra gjort. (Undrar vilken vik de var i och trollade -08.) Hela helgen kommer i allafall bli en riktig folkfest för alla trolling nördar . //Janne