onsdag 24 januari 2018

Skall man bli orolig ?

Det var ingen vacker syn för en pimpelfiskare att klicka fram väderprognosen nu på morgonen, nog för att jag är glad för lite plusgrader så snön packas ihop, men det kanske blir lite för varmt och för länge ?
Här i Örebro prognostiseras det väldigt varmt regnigt och blåsigt hela veckan framöver så snön är snart ett bekymmer mindre, men vi vet också att vi inte har någon is där under så det lär till många minusgrader nästa veckoslut om vi skall kunna fortsätta pimpla på hemmaplan.
DM nu på söndag blir nog inget problem men nästa helg är det tänkt att Degerfors skall arr. serie 4 (4 feb.) och det lär inte gå då de inte har någon is idag så räkna med att den ställs in.
Sen har vi ett stundande SM utan bärbara isar på Mälaren men det skall finnas reservvatten att ta till men jag undrar om det finns hållbar is där nu ? Rykten säger att reservvattnet skall vara Erken som är en milslång sjö norr om Norrtälje alternativt 2 mindre vatten vilka det nu är ?
Hittar inget vatten i dess närhet som är större än 3km så det alternativet får vi hoppas att vi slipper.
Har också hört sjön Runn i Falun viskats många gånger denna vinter men dalmasarna förnekar det hela så vi får vänta och se vad SM-arrangörerna kommer fram till.
Efter SM-helgen väntar både RST (serie5) och Lag-DM den 17-18 Feb som blir viktiga att kunna genomföras och vi får hoppas på att vi i det stadiet har kylan åter annars får vi plocka fram båtarna snart.