måndag 30 oktober 2017

Höstträffen Svartån Örebro

Jag var nere en kort sväng till Svartån igår för att kolla på de tappra själar som tänkte meta i den hårda och kalla vinden som rådde under gårdagen. Då det inte direkt var någon föranmälan till tävlingen så var det svårt att veta hur många som kunde tänkas ställa upp. Gissade på att det skulle sitta 5-6 personer nere vid ån men de var faktiskt 13st så det blev 2 olika sektioner. Fisket hölls längs nere mot Naturenshus och det blåste inte alls så farligt där nere och den värsta strömmen gick på andra sidan ån så det var ganska så bra förhållanden. Jag satte mig bredvid Jesper och pratade om hur det gått och han sa att det nästan var uteslutande mörtfiske. Det kom upp lite mört här och var men bäst fart var det på dem som använda take-a-part, långspöfiskarna fick göra ett par utlägg mellan nappen. Mörten låg på omkring 25-60 gram och något enstaka exemplar på hektot. Ingen brax och inga löjor syntes till då det nog är för kallt och det här varit strömt och lerigt i veckan efter allt regnande. På den övre sektionen som satt uppe på udden mitt mot metarbryggan var fisket sämre ön dör nere, såg att det fiskades med alla möjliga modeller av spön för att få napp. Sista halvtimmen av tävlingen blev lite trögare överlag då solen redan var på väg ner så hela ån låg i skuggan och kylan trängde på bland de frusna gubbarna, några gav upp i förtid då de ansåg att det inte var lönt längre eller så frös de ?
Hjälpte till med invägningen och jag såg att det till 90% var mörtar i keepneten sedan någon björkna och gärs samt 1 eller 2 mini braxar som Jamie lyckades fånga.
Sektion ”trög”
 1. Charles Fasth, 1800g
 2. Esa Harala, 1680g
 3. Patrik Zetterqvist, 1540g
 4. Conny Larsson, 600g
 5. Marcus Enström, Ovägt
 6. L-G Wadman, Ovägt
Sektion ”bagging”
 1. Jimmy Kungsman, 6760g
 2. Jamie ”the whip” Cooley, 6580g
 3. Jesper Dyberg, 4260g
 4. Patrik Dahlström, 3180g
 5. Lennart Kilestad, 3100g
 6. Kent Svensson, 1600g
 7. Thomas Larsson, 1440g
Jesper fick igång mörten med 11,5m take-a-part och lite koppning av mäsk


Längre där uppe var det inte lika kul att fiska idag men det var jämnt på sektionen i alla fall


Jamie Cooley fick priset för största fisk som var en brax på 3hg sedan fick han hämta pris för andraplatsen på sektionen