tisdag 27 juni 2017

KM1 båtmete

I söndags var det i valet och kvalet om jag och min nu mera "anonyma" fiskekamrat skulle ställa upp och meta i det stormiga vädret för vi velade in i det sista hur vi skulle göra. Konstaterade att vi hade något bättre för oss hemma så vi for iväg till Norasjön och sjösatte båten, det gick lite gäss på vågtopparna men sjön var fullt fiskbart på sina ställen ner mot Hittorp och rakvassen. Vet inte hur många båtar vi blev totalt men vi drog lott nr 5 och fick välja fritt vart vi ville börja ute på sjön idag.Vi brukar lotta startordningen så det inte blir någon racertävling där de snabbaste båtarna får de bästa platserna, på så vis kan man tuffa ut med en eka och 4hk motor till ett bra område och ändå vinna. När det blev vår tur att välja plats så valde vi bråten "Hudson" som fått namnet efter en bil som gått genom isen om jag är rätt informerad i min ungdom ? Väl på plats så såg jag att det var gott om fisk på ekolodet så det här skulle nog bli bra bara vi lyckas locka fram braxarna till våra beten. Började med att loda djupet som var runt 4.5m och kände att det var lite grenar på botten, studsade sänket i sidled för att känna hur mycket ris det var och plötsligt började det gunga ordentligt i spöt för något hade fattat tycke för min blybit. Blev ett par tung gung innan tafsen gick av och jag fick knyta på en ny precis när det var dags för start. Mäskade på en större fläck så vi båda kunde fiska runt bråten utan att trassla ihop oss i vinden. Minuterna gick utan napp men till slut så fick jag 3 små abborrar, kompisen kände inget alls och tiden rann iväg så vi bestämde oss för att byta plats vilket inte är optimalt när man mäskmetar. Var inte lätt att hitta något vettigt ställe med lä när det går vita gäss från sydväst på sjön så vi hamnade ända nere vid rakvassen in mot Lillsjön tillslut där Jocke och Christoffer låg uppankrade. Var endast 2m djupt men det brukar vara gott om mört och brax efter vassarna trodde vi (Ha Ha Ha). Efter 30 min hade jag fått en liten abborre och kompisen nollat igen, den andra båten åkte därifrån så vi förstod att det var dåligt där så vi packade igen och for vidare. Nu åkte vi in i lä bakom Bockholmen men där låg det redan 4 båtar så vi fick lägga oss inne i viken innanför alla andra endast 1.6m djupt men fullt av näckrosor. Här måste det väl finnas brax eller sutare tänkte vi och mäskade upp en plats på avstånd för våra 7m spön. Vi nötte där i över 2 timmar och jag hade 2 napp på den tiden, min "anonyma" kamrat kände inget där heller så vi packade ihop allt och smet hemåt när det återstod 15min av tävlingen.
Hur är det ens möjligt att bara skrapa ihop ett hekto på 3.5 tim ?
Helt sjukt men vi lyckades i alla fall eller jag lyckades med det för min "anonyma" kamrat hade ju inte ett napp på hela kvällen också det är ju ett rekord som är svårt att slå i framtiden.
Inger Ekbom och Jessica Larsson vann tävlingen på 19kg
Thomas och Nille var 2.a på 14kg sen vet jag inget mer och vill helst glömma spektaklet men jag antar att det kommer en resultatlista på Ngfs sida så småning om....
Gösnatta Norasjön på fredag för de som är intresserade läs HÄR 
Blåsigt ute på sjön men inte så farligt vid Trängbo


Vi fick vänta på ett par gubbar då vi fått olika info. om tiden vi skulle tävla


Nere vid rakvassen fanns det bara en liten abborre