söndag 23 oktober 2016

Deltävling 4 på Råsvalen

Planen för dagen var att fiska norr om starten där vi fått många abborrar och gäddor förr om åren så vi gasade upp till norra änden av sjön och sjösatte våra paravaner. 4 spön på ytan och 2 på djupriggarna och det tog nog en halvtimme innan första gäddan högg på ett av mina 2 ytspön på babordsidan. Gäddan var 53cm och precis godkänd inte mycket mera än så men det var ändå första fisken så nu var vi med i tävlingen. Vi vänder tillbaka ett par gånger över området och krokar ytterligare en gädda på samma wobbler igen, denna gädda var på 56cm sen händer inte mycket mer före middagstid.
Efter en förflyttning och lunch bestående av smörgåstårta precis som vanligt enligt tradition så krokade Knoppen sin första gädda för dagen och den högg på en jointed x-rap. Sista timmarna tillbringas på ytterligare ett nytt ställe och vi kan där lura upp 2 gäddor på djupriggarna och 2 på ytan men bara 3 av dem var godkända, så totalt blev det 6 fiskar på bild vilket brukar ge en plats i mitten av skaran som är med och tävlar. Team Hällförs drillade i 10 minuter innan de kunde håva en riktigt fet öring på 65cm och uppskattad vikt av 4 kg innan den returnerades så den kanske kan leka i något av alla vattendrag runt sjön.
Totalt fångades det 4 öringar med längderna 65, 57, 52, 52cm
Efter en snabb rampning av båten så åkte vi alla upp till Råsshallen för prisutdelning och lite fika som Ronnie Gyllstrand fixat åt oss Tack för det.
Vill tacka Sporting och Marin & Fritid som sponsrar med priser till våran serie detta år också
Vinnare idag blev team Gäddkungen 621cm
2. Kuling 469cm
3. Slempelle 430cm
4. Hällförs 373cm
5. Örebroarna 360cm
Hela resultatlistan hittar ni HÄR

Vinnare av trollingtouren team Kuling  71p
2.a Örebroarna 67p
3.a Double Trouble 67p
Hur det gick i serien kan ni se HÄR