söndag 21 augusti 2016

Trolling på Sottern idag

Vi är 15 team som kommer till start på denna nya tävlingssjö som vi inte vet så mycket om mer än att det kan vara stenigt på sina ställen, t.o.m. inne i hamnen för där ligger det flera cementblock utspridda längs bryggorna som några av oss kört på med båtarna.
Mycket lågt vatten just nu men varför lägger någon cementblock mellan Y-bommarna där båtarna skall angöras och precis utanför badstegen i Gillbergahamnen ?
Fisket
Enligt ryckten skall det finnas en del gös och mycket med smågäddor men hur mycket det kommer krävas för vinst återstår att se tills efter tävlingen. Jag fiskar som vanligt tillsammans med Knoppen men idag skall brorsan också med ut i båten för han fick inte med sig någon att tävla med denna helg. Planen för dagen är att börja i övre änden av djuprännan på andra sidan sjön för där borde det finnas gösar efter branten och gäddorna trivs nog också där på 5 meters kanten.
Starten kommer att ske mitt ute på sjön för att vi skall slippa missöden så vi kör sakta i ett led tills vi kommer ut på en 4-5 m djup.