söndag 21 augusti 2016

Äntligen en riktig gädda

Den första timmen trollade vi längs djupbranterna och fick inte ett hugg så vi bytte ut några beten och fiskade lite grundare då fick vi några smågäddor och en gös men ingen var över godkänt tävlingsmått. Klockan var så mycket som 11.34 när Knoppen krokade våran första godkända fisk en liten gädda på 54cm via djuprigg och en wolftail i linänden. Timmen senare när vi korsar sjön så hugger det en fisk på mitt innersta ytspö och när jag gör mothugget är det helt stumt och misstänker genast att det är botten men då känner jag ett tungt gung i spöt :)
Fisken tar mycket lina så vi får dra ner gasen lite så att jag kan pumpa in fisken som känns stor, den här vill man inte missa för den kan vara guld värd idag och så vill jag givetvis se vad det är gös eler gädda ? När det är 10m lina kvar att veva in så går fisken upp i ytan och en stor gäddskalle visar sig och försöker ruska bort en bomber som sitter på tvären i käften. En riktigt rolig tung och nervös fight med mycket ge och ta börjar nu, ena stunden är hon på väg ända ut till pulkan för att sedan simma in runt riggwiren sen ut bakom motorn innan vi kan håva henne. Vi mäter gäddan till 98cm och väger den snabbt till nästan 7.5kg en mycket bra sommarkondis på en gädda sedan släpper vi henne åter ner i Sottern djup. Smsar till några andra båtar för att höra hur fisket går och det verkar vara riktigt trögt för de flesta så nu gäller det att kämpa upp ett par till för det kanske räcker med ett par meter idag. Halvtimmen senare kör vi på ett dubbelhugg där vi måste håva båda gäddorna samtidigt men det gick bra, även om de är små så blir det ytterligare 110 cm i protokollet och det tackar vi för. Den sista timmen punktmarkerar vi området där det nappat och vi får upp 4 godkända fiskar till som vi kan mäta in innan klockan slår 15.00.
Totalt blir det 13 gäddor 2 abborrar 1 gös upp i båten men några är för små.
Fotograferar 7 gäddor och 1 abborre som summeras till 469cm vilket inte är så tokigt då det räcker till en andraplats för dagen men vi märker snart att vi fiskat i barnkammaren denna dag.
Double Trouble vinner förkrossande lätt efter att ha dragit de 2 största gäddorna idag 110 och 104 cm sedan har de flera över 80cm och totalt 699cm.