tisdag 12 april 2016

Pimpel SM i Örträsk

Det blev ett ganska bra pimpel SM för mig som jag får bara stolt över 5.a individuellt och 3.a i lag och båda dagarna gick jag dit vinnarna satt bara det är också en prestation. Det lyckades jag även med det när SM gick på Revsundssjön då jag satt och tittade på Timo Jumisko som bara öste upp storabborrar och på laget fiskade vi bredvid Svegarna men utan framgång den gången.
SM i sin helhet uppe i Örträsk var okej.
Fisket var helt klart över förväntan då man förutspått ett par kilo under lördagen och lite mera på söndagen som vinnarvikter, nu efteråt kan man se att det blev rekordvikter genom alla tider för topp 3 på ett lag SM. Resultaträkningar prisutdelning och resultatlistor gick fort att genomföra och få fram så det var positivt.
Negativt var logistiken för under lördagen visste vi inte alls vart man skulle parkera med bussen, visserligen var det pilat för bussar in på en liten väg mot kyrkan men där fanns inte några parkeringar  så vi fick i princip parkera på en privat tomt där de boende stirrade som vi kom från yttre rymden när vi packade ur våra saker. På söndagen tyckte arrangören att det var lämpligt att parkera bussar på en gräsplan utan käle där vi genast körde fast, men vi kom loss och när väl solen började steka så var allt ett stort underbart gyttjebad och grusvägen blev till en lervälling så det var bara ren tur att vi kom därifrån. Att ta sig till en parallelltävling för de som inte fiskade SM var inte heller lätt då ingen transport eller uppsamlingsplats fanns att tillgå för de som kom långväga med bussar.
Tv-inslaget från fredagen som vi nog alla har sett vid det här laget om att vi pimpelfiskare fuskar så inåt he... och gömmer fisk både här och där var inte kul att se, det var ett riktigt aprilskämt som man nog borde be om ursäkt för :(
Priserna kan man också undra över Guldmedaljörerna fick ett kubbspel Silvermedaljörer fick en påse tunnbröd och en ostkant
Bronsmedaljörerna en burk pepparkakor liksom 4.orna.
Visserligen har jag varit med på SM där det delats ut falukorvar och ostkakor eller sekatörer men bättre fantasi får man allt ha tycker jag, det är trots allt inte helt gratis att deltaga på ett SM så bättre sponsorer behövs om man inte har råd att köpa priserna.




Hemresan startade 16.05 från Granträsk den gick lugn och säker var bara några tokiga renar i början som for kors och tvärs över vägen innan de kunde bestämma sig vilken sida de skulle vara på. Blev en utsiktsbild från Högakustenbron innan vi stannade och åt rock n' roll middag på pink ladies vid 20-taget.  Personalen höll extra öppet för oss hungriga pimpelfiskare det skall de ha ett stort tack för. Rullade in i Örebro 02.20 lagom sliten efter en lång resa där Österholm hållit låda hela vägen hem, blev det en snabb dusch och ner i sängen innan solen gick upp.
SM var sista pimpelfisket för mig så nu väntar en grundlig rengöring av prylarna innan de åker längst in i garderoben. Tackar alla roliga och trevliga resekamrater som ordnat med buss mat hotellrum och lotterier allt flöt på som vanligt och kul blev det.
Ett stort Grattis till övriga medaljörer det blev 2 guld 1 silver 1 brons till klubben så nu får vi försöka slå det nästa år.
Vart nästa pimpel SM kommer att gå verkar ingen vilja prata öppet om men i helgen har vi hört ryckten om Skellefteå, Norsjö och Borlänge så vi får avvakta och se. Ett som är säkert är att vi i Noragyttorp kommer med ytterliggare ett starkt startfällt till SM för vi är många som är kvalade nu.
YHJ 3st
ÄHJ 3st
HS 5st
HV 7st
ÄHV 3st
DV 1st
Friplatser som DM arr 3st
ÄHJ lag 1st
HS lag 2st
HV lag 1st
ÄHV lag 2st