fredag 6 februari 2015

24-timmar kvar till start

Straxt efter 4 ringer väckarklockan imorgon så då är det bara att skutta upp och försöka trycka i sig en stadig frukost för vid 5 kommer Rosén för att hämta upp mig och Pistol för vidare färd till hem till Häll sedan blir det raka spåret upp till Falun. Rosèn kommer fiska parallellen på Vikasjön och vi andra tre fiskar individuella SM på Runn men på söndag skall vi fiska alla 4 på lagtävlingen borta på Ösjön i Borlänge. Laddningen inför Runn är väl sådär tycker jag för det är inte något favoritvatten för egen del då jag varit där tre gånger innan och har bara mäktat med 318 abborrar som mest och de vägde 5324gr vilket blev en 21.a plats den gången så målet blir att försöka slå det rekordet i både antal och vikt till att börja med.
Vart skall man gå på Runn då ?
Har faktiskt inte en aning om vart eller hur långt jag skall ta mig innan jag börjar fiska så om det blir 2 eller 5 km återstår att se imorgon, kanske någon som vill ge mig ett "hett" tips på morgonkvisten.
Har knutit på några snabba pirkar i storleken 37 - 50mm och laddat med olika 16-krok på 6st spön sedan har jag 2 tafsspön i sidofickan men de hoppas jag verkligen inte behöva använda.
Slänger ur allt annat skrot ur säcken för att "lätta" den så mycket som möjligt men jag skall plocka med reservskär till novan som omväxling ifall olyckan är framme samt lite ombyte och dryck.
Efter tävlingen bär det av till Borlänge för inkvartering på Gustaf Wasa hotell med middag och allehanda uppladdning inför söndagens drabbning på Ösjön där vi fiskar lagtävling som sagt och det är något jag ser fram emot. Det är typ samma sorts fiske som på Runn men abborrarna kan variera lite mera storleksmässigt där om du har tur men det gäller ändå att få 4-500 abborrar så skillnaden är inte så stor mellan sjöarna. Ösjön är inte så stor (3,5km) och det finns lite flera öar där så det kan bli trängre mellan de tävlanden på några ställen och man kan då behöva fiska i gamla hål om det kniper vilket är något jag gillar och anser mig som bra på.
Vi får se hur fisket blir i helgen men vädret ser ut att bli hyfsat förutom att det skall blåsa kraftigt båda dagarna (8-14 m/s) så man får inte klä sig för tunt för då fryser man lätt även när det bara blir ett par minusgrader.
Jag kommer givetvis försöka att blogga så gott det går och förmedla vilka som står på pallen under helgens båda dagar//Janne