söndag 4 januari 2015

Södra Hyn blev en svår nöt

Strålande solsken kombinerat med en genomskinlig blankis och så 95 isborrar som levde rövare gjorde så att abborren blev klart misstänksam på allt vad som erbjöds i linänden.
Det var ett evigt borrande över sjön med någon ströfisk här o där.
Började med Möller och 10-talet andra fiskare mitt ute i sjön vid en lite boj och tänkte att här är det nog en grundtopp drog ut reven en meter sedan låg pirken på botten, men det visade sig att nästan hela sjön var så grund tror jag fiskade på 2,5m som djupast under dagen.
I det 5.e hålet högg första fisken det blev en 3hgs men inget runt omkring .... 20 hål senare högg en 5hgs sedan fick jag kanske 10 små tusenbröder i hålet bredvid.
Ytterliggare 15 hål senare utan fisk så packade jag och sprang 300m rakt ut i sjön och slog ett hål och pang en 4hgs och precis som tidigare inget mer.
Sedan kom jag till ett stort härligt område med snorgärsar i varje hål jag borrade :(
Avslutade med att fiska i 40-talet orörda gammelhål och fick en enda abborre visserligen ytterliggare en 5hgs men ändå allt för magert resultat.
Ungefär så såg min dag ut borra borra borra och så en fisk här och var, visst fick jag några fina och de högg direkt om det var någon där i hålet men det var mest tur om man borrade dem i huvudet.
Jag petade upp 36 abborrar som vägde 3120gr och det räckte till en 8.e plats
Några resultat från dagen.
Damer vann Britt Lindgren Wasa på 6384gr
HV vann Lennart Kilestad Wasa på 3476gr
HS och dagens hösta vikt fick Tomas Larsson Ngf 6525gr
Kalle Abelsparr har redan fixat en resultatlista som du kan läsa HÄR
Vilodag imorgon kanske bygger mig ett varpspö i vanlig ordning sedan tävling uppe i Hällefors på Tisdag//Janne