onsdag 11 november 2009

Rekord abborre !!!!!! Ha ha ha ha


Nu är Na ute och cyklar igen .....
saxat från Na.se
"Storfiskare" i Söderhavet drog upp jätteabborreAnn-Chatrine Kernell i Hallsberg läste om NA-reportern Jan Wijks artikel på na.se om inplantering av ädelfisk i Söderhavet (Kvarntorp).
Det blev ett lönsamt sök. Ann-Chatrine åkte dit med sin fiskeutrustning och upp från vattnet drog hon upp en abborre som vägde 1 248 gram, något av ett Närkerekord.
På internet lyckades hon leta reda på att rekordet på abborre för Närke var 1,1 kilo. Numer är hon alltså innehavare av ett nytt fiskerekord.
Sedan nästa notis på Na.se
" Monica Löfgren från Kungsbacka har medelat att hon fick en abborre på nästan 2 kilo i Lundsfjärden så Ann-Chatrine har inte rekordet."
När hamnade Lundsfjärden i Närke ???
Lite konstigt att går ut med något sådant när de har arrangerat en fiskeliga i så många år och där det fångats så många och mycket större abborrar än 1248 gr i Närke (ex. förra årets fiskeliga vinnare fångade en abborre på 1375 gr i samma vatten).
Själva har vi nog 10 st som är större än Ann-Chatrines som är fångade här i Närke och känner nog till minst lika många till som är större än 1248 gr.