måndag 24 augusti 2009

Helgens resultat från Yxningen


Dag och natt fiske ....
Lördagen började med en gädda redan efter 5 minuter på ca 2 kg sedan kom ett trippelhugg 5,5 +3,5+3,0 kg och allt kändes toppen redan då. Nästa varv blir det dubbelhugg på 3,0 kgs för att sedan dra på 2 st enkel hugg och allt under första timmen på lördags morgonen. 13 gäddor före 13-tiden och allt kändes fantastiskt för vi skulle ju fiska fram till 17.00 , men fisket dog ut och vi fångade endast en gädda till under eftermiddagen (tappade en i håvningen).Vi fiskade i ett område ihop med Team Mieko Dalarna som drog gäddor i jämn takt under hela dagen (11 st). 36,4 kg Vs. 29,9 kg blev det för oss innan vi begav oss hem till stugorna i Valdemarsvik.
Söndagen blev det fler båtar som hängde med till området som var hett dagen innan. Gusum 2 drog på en gädda direkt på morgonen bland de 8 båtar som trängdes i viken sedan var det kört . Inte ett pet på grejorna för oss men Mieko lyckades lura upp en gädda på 2,9 kg efter någon timma och närmar sig i resultatlistan . Efter 2,5 timma plockar vi upp och kör tillbaka mot starten för att pelag trolla de sista 5 timmarna , 14.10 får vi dagens enda gädda som väger 2,4 kg samtidigt som inte heller Team Mieko Dalarna får några fler .
Tica dubbel strike får 17,9 kg och Vansbro Byggshop drar 16,8 kg idag men de var tack och lov en bra bit efter från lördagens fiske så vi lyckas hålla alla teamen bakom oss . Skönt som satan med lite framgång för det var ett tag sedan vi vann en tour tävling (2003) på Barken och (2003) på Vänern. Båt och motorn höll hela helgen ;-D men jag måste justera lite till på munstyckena för en renare gång på låga varv innan vi skall till fryken. //Janne