fredag 12 juni 2009

Laketour trolling på Siljan


Under lördag och söndag kommer svenska eliten av trollingfiskare att vara samlade på Siljan. Ett 50-tal trollinglag väntas då göra upp om segern i deltävlingen ingående i Laketour 2009. En tävling som moralaget Tokiga Masar, med Johannes Allringer och Sture Eriksson, leder efter premiärtävlingen på sjön Lelång.
Laketour 2009 består av fyra deltävlingar, varav deltagarna får räkna de tre bästa resultaten i sammandraget. Vid premiären på Lelången i Bengtsfors hade Johannes Allringer och Sture Eriksson två bra fiskedagar. Efter första dagen låg de på tredje plats med 15 740 gram. En seger andra dagen gjorde att de sammanlagt vann deltävlingen med drygt sex kilo. På tionde plats i tävlingen kom morabåten Vika Viken med Christer Wiklund och Jan-Erik Eriksson.
När den andra deltävlingen nu avgörs på Siljan är det första gången som Siljan ingår som tävlingsvatten i Laketour. Däremot avgörs flera trollingtävlingar på Siljan varje sommar och det borgar för att bägge moralagen har god kännedom om var de bästa trollingavsnitten finns.
Deltävlingen har sin bas vid Bliktpunkten i Nusnäs med start och målgång. Arrangör är Ovansiljans sportfiskeklubb där Per-Åke Ståbis är med och håller i trådarna.
- Vi hoppas att ett 50-tal trollinglag kommer till Nusnäs och det kan även bli fler. Det innebär att det kommer att finnas trollingbåtar lite överallt ute på Siljan och vi är mycket tacksamma om övriga sjöfarare visar hänsyn till att fiskebåtarna har svårt att styra undan med alla redskap ute, säger Per-Åke Ståbis. Hämtat från Dalarnas Tidning